Nytt år och nya nyårslöften

Så då är äntligen 2019 här. Ett nytt år innebär även nya nyårslöften för många människor. Är du en av dom? Ett nytt år innebär även nya möjligheter och nya äventyr.

Detsamma gäller det för många av oss när det gäller vår privatekonomi. Hur många av er (helt ärligt nu) gör en månadsbudget, hand upp?! Säkerligen inte så väldigt många. Det sägs ofta att alla som gör en kontinuerlig månadsbudget är de som redan lever med en liten marginal och där inte mycket får gå knas för att inte hela månadens ekonomi ska gå helt åt fanders. För många är det kanske så men långt ifrån alla som gör en månadsbudget lever på ytterst minimala marginaler.

Det sägs även ofta att det inte kanske är de stora inkomsterna du blir rik på utan dina små utgifter. Ett av våra ständigt bästa tips är att göra en budget. Det finns massor av gratismallar för månadsbudget att hitta online. Se över vad du kan göra för att både minska dina utgifter som att öka dina inkomster.

Nyårslöften som sparar pengar

Ett nytt år brukar som sagt ofta också innebära nya nyårslöften för många. Ett av de mest vanligt förekommande nyårslöften är att sluta röka eller snusa. Är du en av dom som ”lovat” detta? Här har du nu läget att få ett sundare leverne och att spara massor av tusenlappar i månaden som om året. Faktum är att just sluta röka och att sluta snusa (förutom att din hälsa är viktigast av allt) är några av de saker som gör att du kan spara mest slantar i månaden som en vanlig ”Svensson”.

En annan sak att göra på direkten nu under 2019 är att se över ditt elavtal.

Tjänsten Zmarta redovisade nyss att Svenska konsumenter betalade över en halv miljard kronor mer än vad de egentligen hade behövt till elbolagen under 2018. Detta då många konsumenter inte hade gjort ett aktivt val eller sett över vilket elbolag som de kan spara mest pengar hos. Om du som konsument inte gör något aktivt val så är det elnätsföretaget som hänvisar dig till en elleverantör. Genom detta så får du betala ett så kallat anvisat pris vilket ofta dyrare än andra avtal.

Så för att summera:

-Se över ditt elavtal.

-Jämför elavtal hos elbolagen.

-Gör ett aktivt val av vad för dig är bäst och billigast.

Så vänta inte med att se över ditt elavtal, gör det nu på en gång då det finns tusenlappar att spara!