Lån med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning, hos vissa långivare!

Här på banktoppen.se kan du hitta långivare som kan bevilja dig som har lån med betalningsanmärkning. Du hittar mera information på varje långivares hemsida.

Idag finns möjligheter för dig som har lån med betalningsanmärkning som inte fanns tidigare. Idag så ser man just till individen och kan anpassa ett lån trots betalningsanmärkning. Dina personliga förutsättningar avgör.

Välj någon av långivarna i vår topplista, ansök direkt genom vår hemsida och du får svar direkt från långivaren.

 

Lån med betalningsanmärkning, inte ovanligt

Idag behöver inte en betalningsanmärkning betyda att man har en dålig eller direkt usel ekonomi. En glömd betalning på en väldigt liten summa kan idag leda till en betalningsanmärkning.

Av ren glömska kan många alltså hamna i en situation med en betalningsanmärkning. Detta kan med andra ord hända oss alla.

Detta är även något som banker, långivare och kreditupplysningsföretag idag har betydligt större förståelse och kunskap över idag än vad man hade tidigare. Idag ser helt enkelt idag mera till individen och dina personliga förutsättningar för att kunna avbetala lån

Det har gjorts studier och det finns tidigare statistik från just UC som visat att en bra bit över en halv miljon svenskar har en eller flera betalningsanmärkningar.

Oavsett hur en eller flera betalningsanmärkningar uppstår så är det givetvis inte bra för ens privatekonomi och är något som måste ses över.  Detta för att inte hamna i samma situation i framtiden.

Viktigt här är att återigen belysa att det är ett faktum att det är människor boendes i alla delar av landet (vissa delar av landet är överrepresenterade gentemot andra delar), människor med olika bakgrund, samhällsskick som inom olika yrkesområden som idag alla kan ha betalningsanmärkningar.

 

 

Att tänka på vid lån med betalningsanmärkning
Lån med betalningsanmärkningar är vanligt idag, jämför långivare hos banktoppen.se
Lån med betalningsanmärkning, möjligt hos vissa långivare.

Det är som sagt idag fler långivare som accepterar ansökningar som har en/flera betalningsanmärkningar, men långt ifrån alla långivare accepterar och godkänner en ansökan med betalningsanmärkning även om du har en ekonomi som gör att du klarar av att avbetala ditt lån.

Gå igenom din ekonomi noggrannt och tänk till både en och två gånger med till vem och vilka du skickar in din låneansökan till.

Massor av låneansökningar till allt och alla är inget som kommer att ses som något positivt hos kreditupplysningsföretagen. Det kommer inte heller att vara positivt för din kreditvärdighet.

Vi råder dig att göra upp en månadsbudget. Det finns bra gratismallar för budget att hitta online och där du skriver upp dina inkomster och utgifter.

Att ha alla siffror på ett papper ger dig även en bättre överblick och en bättre kontroll på din privatekonomi.

Som alltid gäller att du inte har någon aktuell skuld hos Kronofogden. För att en lån ska bli beviljat så behöver skulden hos Kronofogden först vara avbetald.

Om du har fått en betalningsanmärkning så finns den kvar hos kreditupplysningsföretaget i tre år efter det att du har fått den. En betalningsanmärkning finns även kvar hos kreditupplysningsföretaget i 3 års tid även om du skulle ha betalat av hela din skuld redan efter tex. 1 år eller 2 år.

 

 

Kom ihåg!

Som vi redan har varit inne på så är det idag inte ovanligt att man har en eller flera betalningsamärkningar, detta behöver inte betyda att man för den delen är usel på att sköta sin ekonomi.

Har du kommit så långt att du bestämt för att ansöka om ett lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar? I sådana fall är det viktigt att du först gör din research väldigt nogrannt.

Gå igenom de långivare som du kan hitta här på banktoppens topplista. Se över vem eller vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån trots att du har din betalningsanmärkning. 

Välj ut den långivare som kan erbjuda dig det mest förmånliga lånet gällande bäst och lägst ränta, den återbetalningstid som passar dig m.m

Chansa inte genom att skicka en lånansökan till allt och alla långivare som du kan hitta på vår topplista.

Många tror att detta ökar deras chanser att få sitt lån beviljat. Tvärtom så minskar det dina chanser att få ditt lån beviljat. Detta då varje långivare gör en kreditupplysning. Detta är helt enligt svensk lagstiftning och något som alltid sker vare sig en kreditupplysning görs genom UC (Upplysningscentralen) eller genom annat kreditupplysningsföretag.

Helt enkelt, var noga med att först gå igenom vem eller vilka långivare som erbjuder lån trots en eller flera betalningsanmärkningar. Var väldigt selektiv när du skickar ut din lånansökan. Ansök endast om du verkligen är i behov för det och i en tillfällig situation där du nu måste.

 

Budget

Vi rekommenderar alltid våra kunder att göra en månadsbudget. För många är redan detta en självklarhet medans det är något nytt för andra, kanske att man t.o.m helt saknar erfarenhet att göra budget.

 

Vad är egentligen en budget?

En budget är en prognos över framtida ekonomiska händelser. I en månadsbudget så redovisas dina intäkter som dina utgifter. Dessa intäkter och utgifter ger sedan ett resultat genom att man tar ”intäkter-utgifter”. Målet är att resultatet ska vara på plussidan, d.v.s dina intäkter vara större än dina utgifter.

Exempel på intäkter i en månadsbudget kan vara saker som tex. inkomst av lön för utfört arbete, intäkter av hyra, intäkter av försäljning av varor och tjänster m.m

Exempel på utgifter i en månadsbudget kan vara saker som tex. hyra, amortering av lån, matkostnader, bensin, försäkringar m.m

För någon som aldrig tidigare har gjort en månadsbudget så kan detta låta krångligt men i själva verket så behöver det inte alls vara svårt, krångligt eller komplicerat. Budgetmallar finner man idag gratis online som enkelt förklarar hur du ska göra. 

Känner du att det fortsatt känns svårt så var inte rädd för att fråga någon som du kan lita på.

Det är alltid bra att ta hjälp från någon som kan se på allt med objektiva ögon. Vill du inte ladda ner en budgetmall till din dator så räcker det faktiskt med en penna och papper för att vara ingång.

 

Tänk över!

Finns det något du kan göra för att öka dina intäkter?

Även om detta kan kännas svårt att komma på så finns det nästan alltid något man kan göra för att utöka sina intäkter. Sätt dig ner och fundera noga.

Kanske kan du ta extrapass på ditt arbete? Finns det något annat extrajobb du kan söka? Nästan alla har gamla saker som ligger och skräpar i garderoben, gör en ordentlig rensning och sälj på loppis eller online på tex blocket eller tradera. Finns det något som du har talang för eller är duktig på? Erbjud dina tjänster som konsult.

Finns det något du kan göra för att minska dina utgifter?

I en budget så behöver man se över både sina intäkter och sina utgifter. Ibland så kan det kännas lättare att komma på saker man kan göra för att just utöka sina intäkter. Det kan vara svårare att komma på saker för att minska sina utgifter. Än tuffare blir det självklart om man redan har en ansträngd ekonomi.

Även om denna del som sagt kan kännas svår så finns det ofta saker man kan göra. Tex. storhandla och veckohandla alltid, håll dig/er till lågprisbutiker och handla tex. frukt och grönt efter säsong.

Se över dina lån, ränta är förhandlingsbart hos bankerna idag och detta kan vara ett av de allra bästa tipsen för att minska på utgifterna varje månad.

Se över dina försäkringar. Vilka måste du absolut ha kvar och jämför försäkringsbolag. Här finns pengar att spara. Om du kan, åk kollektivt.

Röker och snusar du? Kanske detta är det ypperliga tillfället att sluta. Förbättrad hälsa och mera pengar i plånboken varje månad skulle det innebära.

Det kan vara tufft att göra budget. Att behöva se ett resultat eller sanningen i vitögat är inte alla gånger kanske särskilt roligt. Dock är det nödvändigt om du vill skaffa dig kontroll över din privatekonomi.

Att göra en månadsbudget ger dig som sagt en överblick och total kontroll över din privatekonomi. Det är alltid vårt absolut bästa tips till dig att först och främst börja med!