Investera i Esport? Så gör du!

Investera i Esport? Så gör du!

Om du inte redan lagt märke till det är Esport oerhört populärt. Varje dag tittar miljontals människor världen över på Esport, och minst lika många spelar spelen. Det vill säga att det ligger mycket värde i Esport; och dessa pengar kan som småningom bli dina. Med det menar vi inte att du behöver bli framgångsrik esportsspelare. Du kan tjäna pengar utan att anstränga dig fysiskt – nämligen genom att investera!

eSport är utan tvekan en bransch på framfart. Fler och fler människor ser på elektronisk sport på tv, från sina datorer och mobiler, och det dyker dagligen upp nya professionella spelare inom området. Enligt statistik förväntas eSportsindustrin uppnå ett värde på 1.5 miljarder dollar under 2023.

I grund och botten går det att investera i vilken eSport som helst, så du kan bara välja den esport du lockas mest av. Oavsett vilket spel du bestämmer dig för att investera i ligger det mycket pengar i dem. Det finns en mängd olika sätt att investera i eSport, allt från aktiehandel till direktinvesteringar. Här går vi igenom eSportsinvesteringar och hur du lyckas med det!

Investera i spelföretagens aktier

En stor del av de vinster som tjänas i eSport går till företagen som är iblandade i spelen själva. Dessa företag inkluderar spelutvecklare och publicister, men även de konsol- och PC-företagen som producerar diverse speltillbehör. Majoriteten av dessa spelföretag säljer aktier via olika onlinemäklare, och här är valet helt och hållet upp till dig. Du bestämmer helt och hållet själv vilken mäklare du vill använda dig av och vilken eller vilka aktier du ska investera i.

Det första steget du ska ta för att investera i spelföretagets aktier är att öppna ett konto på en mäklarsida/tradingplattform. Därefter gör du helt enkelt en insättning och väljer vilket företag du vill investera i. Ett stort spelföretag med bra tillväxtpotential är Activision Blizzard, som bland annat har franchiseavtal som Call of Duty, Overwatch, League of Legends och Fortnite. Men det är även smart att diversifiera din investeringsportfölj med andra aktier, som aktier från företag som producerar speltillbehör.

Investera i olika eSportslag & spel

Det är inte bara spelföretagen som tjänar pengar på den snabbt växande eSportsindustrin. Även lagen inom de olika eSporterna får en stor andel av branschintäkterna, som när de vinner olika turneringar. Men de största pengarna de drar in är nog ändå genom sponsoravtal med etablerade varumärken. Precis som i konventionella sporter är det väldigt många framgångsrika investerare som vänder sig till eSport. Detta eftersom de ser en extremt stor potential i de olika lagen och dess spelare.

Förutom lagen och spelarna kan man som investerare givetvis investera i de spel som ligger inom eSportsbranschen. Några av de spel som tycks klara sig bra genom åren är Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends, Dota 2 och Fortnite. Sedan finns det givetvis betydligt nyare spel, med extremt bra framtidspotential. Det är upp till dig om du vill köra på de säkra korten eller våga chansa lite mer! Om inte investeringar är något för dig finns det givetvis andra sätt att tjäna pengar på den snabbt växande branschen; som oddsspel via oddsappar.se.