Hitta Snabblån

Hitta snabblån som är bäst för dig!

Banktoppen.se hjälper dig att hitta snabblån från olika långivare, allt för att hjälpa dig som kund och din plånbok i ditt sökande efter det mest förmånliga lånet.

Vi hjälper dig att hitta snabblån som alla är snabba och smidiga att ansöka om utan krångliga låneprocesser och utan ett riktigt fysiskt möte hos en bank. Utbetalningstiden är snabb, från 15 minuter upp till 2-3 dagar och du ansöker via din mobiltelefon eller din dator.

Vanliga lånebelopp när du ska hitta snabblån är ofta mellan 500kr och upp till 50000kr. Återbetalningstiden varierar från c:a 30 dagar upp till flera år. Precis som vid ett vanligt lån hos banker som tex. Handelsbanken, Swedbank, SEB och Nordea så kan du välja att återbetala ditt lån snabbare om du så önskar.

Alla företag som erbjuder snabblån och som du även finner här på banktoppen.se står under kontroll av den svenska finansinspektionen.

 

Hur ansöker jag om ett snabblån?

Välj ett företag från vår topplista här på sidan som passar dig och din plånbok allra bäst.

Du ansöker genom att klicka på annonsen till den långivare som du önskar ansöka om lån hos. Du slussas då vidare till företagets hemsida där du snabbt och enkelt gör din ansökan, du får svar på direkten.

 

Tips för en smidig ansökan om snabblån!

-Vid din ansökan så är det bra om du har ditt BankID nära tillhands då du kommer att få legitimera dig vid din ansökan.
-Du kan även få svara på frågor om din årsinkomst så det är bra om du har koll på detta med.
– Ibland så kan du även få ange kontaktuppgifter till ev. arbetsgivare så ha dessa uppgifter också nära tillhands om så krävs.

 

Vad är skillnaden mellan ett snabblån och ett vanligt banklån?

Ett snabblån är som sagt ett mindre lån som passar bra när man önskar låna pengar snabbt utan en komplicerad låneprocess. Att hitta snabblån innebär inte heller ett fysiskt möte med din bank för att diskutera ett ev. lån. Låneräntan är högre vid ett snabblån.

Ett banklån gäller oftast ett större lån och kräver en mera komplicerad låneprocess. Ett banklån kräver även ett eller flera fysiska möten med din bank för att diskutera ett ev. lån. Låneräntan är lägre vid ett banklån.

Hitta snabblån som passar just dig.
Hitta snabblån från en mängd olika aktörer hos banktoppen.se

 

När behöver jag hitta snabblån?

Detta är en fråga som egenligen bara du själv kan besvara.

Det kan uppstå situationer när du är i behov av pengar snabbt för att lösa en akut krissituation. I sådana fall så passar ett snabblån perfekt just med sin snabbhet och okomplicerade ansökningsprocess.

Var dock inte för snabb och impulsiv. Se först väldigt noga över din ekonomi och att du kommer att ha råd att avbetala det lån som du väljer.

Att låna till impulsiva köp av varor och tjänster som tex. krog och restaurangbesök avråder vi kraftigt ifrån.

Generellt kan dock sägas att ett snabblån alltid ska vara en snabb lösning på ett temporärt problem. Du bör vara säker på att den ekonomiska situationen är just tillfällig och övergående. Du behöver som sagt även veta om med säkerhet att du kommer att kunna klara av att avbetala ditt snabblån.

 

Vad sker om jag inte kan avbetala mitt lån?

Om din ekonomi inte går ihop och du inte klarar av att avbetala ditt lån så kommer du i ett första skede att få påminnelser att företaget du har lånat pengar hos.

Med påminnelserna som företaget skickar ut kommer även en förseningsavgift att vara pålagd.
Olika företag skickar ut olika många påminnelser innan de till slut skickar in ärendet till ett inkassoföretag.

Inkassoföretagets uppgift är att driva in skulden. Ihop med inkassoföretagets påminnelse till dig så tillkommer ytterligare förseningsavgifter pålagda. Om du inte betalar din skuld till inkassoföretaget så skickar de ditt ärende vidare till svenska Kronofogdemyndigheten.

En process med Kronofogden är svår och oftast också väldigt lång och utdragen. Kronofogden är även i sin rätt att konfiskera ev. tillgångar för att reglera din skuld.

Det är alltså väldigt viktigt att du betalar ditt lån i tid precis så som du har kommit överens om med långivaren.

 

Övrigt som är bra att veta om snabblån!

Att ta ett snabblån har tidigare varit starkt förknippat med mycket skam och något som endast få människor använde sig av.

Idag är verkligheten en annan och uppstår en krissituation i ens vardagsekonomi så finns snabb hjälp att få.

Att ta ett snabblån idag är inte heller enbart nyttjat av vissa människor i vissa specifika situationer. Ett snabblån är något som nyttjas av alla människor i behov av ett snabblån. Detta innebär människor från olika bakgrund, samhällsskick och inom olika yrkesområden.

Värt att repetera är också att ett snabblån alltid bör vara en sista utväg för att lösa en tillfällig svår ekonomisk situation. Låna aldrig pengar om du verkligen inte behöver det.

 

 

Gör en budget!

Vi rekommenderar dig alltid att också göra en månadsbudget (det finns gratismallar att hitta online).

Genom en månadsbudget så får du bättre kolla på din ekonomi och över dina inkomster och utgifter. Du behöver ju veta med säkerhet att du kommer att klara av att återbetala ditt lån till långivaren.

Kanske finns det någonstans i din månadsbudget som du kan spara in pengar? Kanske tex. röker eller snusar du?

Spenderar du alldeles för mycket pengar på snabbmat? Här finns i sådana fall ett gyllene läge att både bli sundare och få mera slantar över i plånboken varje månad.

Du ser självklart inte bara över dina utgifter och var det finns pengar att spara in utan du ser även över dina intäkter och om det finns möjligheter att utöka dina intäkter i din månadsbudget.

Kanske finns det möjlighet att söka ett extrajobb? Har du någon speciell talang eller kunskaper som gör att du kan jobba extra som tex. konsult inom ditt expertområde?

Ligger saker och skräpar i förrådet som istället gör sig bättre på blocket eller tradera så att du kan få in extra slantar?

Oftast så finns här fler möjligheter än du anar att både minska dina utgifter som det finna att utöka intäkter i din månadsbudget om du bara sätter dig ner och verkligen också funderar. Här finns även massor av tips som idéer att hitta här hos oss på banktoppen.se som online om du behöver.

 

Ett tips att kolla upp på en gång!

Har du redan ett eller flera befintliga lån hos bank eller hos andra långivare? Bara lugn, du är inte ensam. En av de absolut bästa besparingarna som man kan göra idag är att förhandla med banken om räntan på den eller de lån som du har idag. 

Detta är som sagt inget ovanligt, absolut inget att skämmas för och något som är klart värt att försöka med.

I absolut värsta fall så säger banken nej men chansen till att få en lägre räntekostnad för dina lån är något som vi absolut rekommenderar dig att försöka få. Så tveka inte, kontakta din bank redan idag!

 

Det är din marknad

Idag finns mängder av banker, långivare och aktörer på marknaden. Detta innebär att det även blir din marknad som kund p.g.a den stora konkurrensen emellan banker och långivare.

Har du flera lån hos olika banker eller långivare så är det inte ovanligt att en bank vill locka över dig till kund hos dem mot att du flyttar ditt konto till just till deras bank. Inte sällan så kan banken då lösa ditt/dina befintliga lån hos andra aktörer mot att du har allt samlat hos din nya bank.

Banker och långivare vill ha precis just dig som kund och försöker även att lyckas genom att bl.a erbjuda dig en lägre räntekostnad för ditt/dina lån. Förhandla med banken, det lönar sig nästan alltid!