Hitta bäst sms lån – så gör du

Leasa skrivare och de höga kostnaderna som tillkommer

När man leasar eller hyr en skrivare så binder man upp sig under en tid för en skrivare. Man betalar en kostnad varje månad för skrivaren och sedan tillkommer även kostnader för skrivartillbehör. I det långa loppet så är det mer lönsamt att köpa en skrivare. Läs vidare så ska vi beskriva fördelarna med att köpa en skrivare.

En skrivare är något som är viktigt för alla företag, oavsett om det är ett etablerat företag eller en startup. Man behöver skriva ut ordrar, följesedlar och andra typer av textdokument. Många behöver även ha funktioner som kopiering och skanning på sina skrivare. Hur moderna och digitala lösningar företaget ändå har så kommer man inte undan att man behöver ha en skrivare. Behovet att kunna skriva ut, skanna och kopiera kommer inte att ändra sig i första taget. Det är viktigt att tänka på när du ska införskaffa en skrivare speciellt om du står och väger mellan att du ska leasa eller köpa en skrivare. Här nedan kommer du få reda på varför det är billigare och mer fördelaktigt att köpa en skrivare.

Hjälp med installation av din skrivare

Många företag som hyr ut skrivare beskriver fördelarna att de kommer och installerar skrivaren åt dig. Vilket kan låta lockande men faktum är att det är inte så svårt att göra själv. Moderna skrivare är väldigt lätta att installera och det finns alltid en medföljande manual som man enkelt kan följa. Dessutom kan det vara bra att kunna mer om skrivaren utifall att det skulle inträffa något fel.

Installation av nya bläckpatroner eller tonerkassetter kommer man ändå behöva göra själv så det är lika bra att lära sig det på en gång. Har man en gång lärt sig att byta t.ex. Epson bläckpatroner eller HP toners, kommer man att kunna göra det även nästa gång. Varför betala extra för något som man ändå måste kunna göra själv.  

Kostnadsskillnaden mellan att hyra och köpa en skrivare

Priserna på skrivare varierar beroende på vilken typ av skrivare det är. En mindre bläckskrivare till ett mindre företag kostar inte lika mycket som en stor laserskrivare till ett större företag. Beroende på skrivare så hamnar avgiften till ett leasingföretag någonstans mellan 100 – 2000kr i månaden. Ska man köpa en skrivare så hamnar man någonstans mellan 700 – 20 000kr. När man leasar en skrivare så binder man upp sig en period, vanligtvis ett år. Det betyder att efter 7-10 månader så har man redan betalt för skrivaren. Därför lönar det sig att köpa en skrivare istället för att leasa.

Kostnader för skrivartillbehör

Skrivartillbehör som skrivarbläck, tonerkassetter och kopieringspapper brukar inte ingå när man leasar. Det är en kostnad man måste stå för ändå och om leasingföretaget ska förse dig med alla skrivartillbehör så kan kostnaden bli hög. Om man själv får bestämma var man köper sina bläckpatroner eller kopieringspapper, så väljer man oftast den leverantör som erbjuder de billigaste. Med ett leasingföretag så kan det vara så att man har ett avtal att det är de som är leverantör av skrivartillbehören och då har man inga möjligheter att välja.

En summering av fördelarna med att köpa en skrivare

  • Det blir helt enkelt billigare i längden att köpa en skrivare till företaget än att hyra en.
  • Man slipper att binda upp sig i olika avtal som kommer att kosta företaget onödigt med pengar. 
  • Man kan dessutom själv välja den billigaste leverantören av skrivartillbehör och enkelt byta leverantör utifall att en annan skulle bli billigare. 

Hoppas att det här hjälper ditt företag att välja om ni ska leasa eller köpa skrivare. Ska ni köpa en skrivare eller skrivartillbehör så kan ni enkelt hitta allt ni behöver på 123ink.se.