Smslån

Hitta bästa smslån för just din plånbok!

Här på banktoppen.se kan du direkt via vår hemsida ansöka om ett smslån via långivare på vår topplista. Du får svar på en gång. En ansökan går snabbt och smidigt.

Beroende på vilken långivare du söker ditt smslån hos så betalas lånet ut från inom några minuter till ditt bankkonto eller senare samma dag. Detta förutsatt att du får ditt lån beviljat.

 

Vad är ett smslån?

Ett smslån är egentligen samma sak som ett snabblån eller mikrolån. Olika aktörer på marknaden väljer endast att kalla det för olika saker.

Det enda som skiljer ett snabblån eller ett mikrolån från ett smslån åt är just precis det som namnet säger: Att du i din ansökningsprocess även kan använda dig av att skicka in din ansökan just via ett sms till långivaren.

 

 

Samma bestämmelser gäller vid smslån som vid snabblån och mikrolån

-Du måste vara minst 18 år fyllda.

-Du måste vara Svensk medborgare.

-Du måste bli godkänd vid en lagstadgad kreditupplysning.

-Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden.

-De behöver ha ett svenskt mobilabonnemang eller ett svenskt kontantkort till din mobiltelefon.

 

Så går ett smslån till

-Välj den eller de långivare som du önskar ansöka om ett smslån hos.

Sök i vår topplista för att hitta bästa smslån för just dig och din plånbok.
På banktoppen.se hittar du långivare som erbjuder dig smslån.

Här är det bra att vara selektiv och att inte ansöka om smslån hos allt och alla långivare som faktiskt erbjuder denna typ av lån. Att ansöka till precis alla långivare kommer inte öka dina chanser att få ditt smslånbeviljat, snarare tvärtom.

-Du skickar sedan ett sms till långivarens telefonnummer för smslån och som du kommer till automatiskt efter att du valt långivare från vår topplista.

-Du följer sedan instruktionerna som långivaren ger dig. Oftast så kommer du nu att få ange ett önskat lånebelopp samt ditt personnummer och sedan skickar du iväg sms:et.

-Långivaren gör sedan en kreditupplysning på dig, helt enligt svensk lagstadgning. (En kreditupplysning görs alltid oavsett om det är hos UC/Upplysningscentralen eller hos annat kreditupplysningsföretag).

Långivaren kontrollerar även att ditt angivna personnummer stämmer överens med att det faktiskt är du som också står som ägare av ditt mobilabonnemang.

-Vissa långivare kan ringa upp dig för att ställa några enkla och snabba frågor om din privatekonomi. Detta för att säkerhetsställa att du är du och ingen annan.

-Oavsett om du får ditt smslån godkänt eller inte så får du ett bekräftande eller en negativt besked via sms.

Vid ett negativt besked så kan det vara så att du inte anses kreditvärdig nog för att tex. låna 5000kr hos specifik långivare men att du har möjlighet att låna tex. 3000kr hos samma långivare.

Efter att du blivit beviljad ett smslån så skickar även långivaren ut ett lånekontrakt och avtal till dig. Detta sker antingen till din mejladress eller med fysisk post till din hemadress.

 

 

Tips om smslån!

Låna aldrig om du verkligen inte behöver det. Låna heller aldrig till nöjen, spel och krogbesök utan endast om det är en krissituation i din privatekonomi där du vet att du har möjlighet att avbetala lånet. 

Att inte kunna avbetala lånet leder annars till betalningsanmärkningar. Dyra påminnelseavgifter tillkommer för att sedan kunna hamna hos Kronofogden.

Detta är ofta en jobbig situation som är tuff och långvarig. Detta innbär ofta konsekvenser för både låntagare som ofta även för familj som övrig släkt och vänner.

Viktigt att komma ihåg är även att precis som vid vanliga ansökningar med snabblån, privatlån eller mikrolån så görs alltid en kreditupplysning även gällande smslån. Detta sker som alltid hos UC eller hos annat kreditupplysningsföretag.

Att ansöka om smslån är som sagt en enkel och snabb process med svar omedelbart ifrån långivaren. Viktigt är som sagt att komma ihåg att precis samma lagar som regler gäller vid smslån som vid alla andra typer av lån.

Om du som låntagare kan sköta detta på ett bra sätt och där du vet om att detta är en tillfällig lösning på den krissituation som du befinner dig i så kan ett smslån vara en bra och tillfällig lösning för dig.

Håll koll på dina räkenskaper genom att göra upp en månadsbudget över dina inkomster som över dina utgifter. På så vis blir du säker på om du kan avbetala ditt smslån eller inte.

Att kontinuerligt även göra en månadsbudget ger dig också en betydligt bättre överblick samt även en mycket bättre kontroll över din privatekonomi.

 

Spara pengar

Det är inte ovanligt att ha lån hos en eller flera långivare och banker idag. Vi har tidigare här på banktoppen.se varit inne på olika tips och ideér om hur du kan förbättra din privatekonomi genom att göra en månadsbudget.

En månadsbudget innebär alltså en översikt över dina intäkter och utgifter. En av de absolut bästa besparingarna som du kan göra är att sänka räntekostnaden på den eller de lån som du faktiskt redan har.

Idag råder en annan marknad än vad som var gällande tidigare. Det lönar sig ofta att kontakta banken som du har lån hos. Förhandla med banken eller bankerna för att sänka räntan på ditt redan befintliga lån.

Vänta inte med detta utan kontakta din bank redan idag. Vad är det värsta som kan hända? jo att banken skulle säga nej. Detta får man i sådana fall ta men bättre att försöka sänka din kostnad för ditt lån än att inte kontakta din bank överhuvudtaget.

En räntesänkning av ditt lån betyder sparade pengar och mera pengar över i din plånbok varje månad.

 

Månadsspara direkt från kontot

Om du inte redan har ett månadssparande så börja med det på studs om det är möjligt. Börja med en summa som du kan avvara direkt och som dras direkt ifrån ditt konto varje månad.

Börja med tex. 200kr. När du har gjort förändringarna i din budget för att öka intäkterna varje månad som för att minska på utgifterna varje månad och när du kan se ett resultat för detta så kan du också öka ditt månadssparande.

Kom ihåg att det kanske inte alltid är en enda förändring som gör den stora skillnaden i din privatekonomi utan oftast är det många små förändringar som alla tillsammans blir till en stor och positiv förändring för din privatekonomi.

 

Sammanfattning

-Om du har bestämt dig för att det är om ett smslån som du ska ansöka om, se över vem eller vilka av alla långivare som kan erbjuda dig just detta.

-Välj inte det första bästa alternativet utan tänk först och främst över vilken summa du egentligen behöver låna, vilket återbetalningstid som du behöver ha, att du verkligen också kommer att kunna avbetala lånet till långivaren. Se över vilken långivare som kan erbjuda dig den bästa och lägsta räntan.

-Var selektiv när du ansöker om detta lån, att skicka till varenda en av långivarna som erbjuder smslån kommer inte öka dina chanser att få lånet, utan helt tvärtom. Detta då det enligt svensk lagstiftning alltid kommer att ta en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Välj helt enkelt bara en enda långivare som passar dig att ansöka om smslån hos och inte hos allihopa.