Låna pengar

Jag behöver låna pengar men vilken långivare ska jag välja?

Banktoppen.se hjälper dig som är i behov av att låna pengar. Vi jämför lån, snabblån och smslån. Banktoppen har valt att fokusera på att hjälpa just dig som kan ha svårt att få låna pengar hos en vanlig bank.

Olika anledningar och orsaker kan ibland göra det svårt för många att få ett lån beviljat. Man kan tex. vara utan arbete eller ha en eller flera betalningsanmärkningar m.m

Situationer kan uppstå i ens privatekonomi att man akut behöver låna pengar. Detta är inget som är ovanligt ska man vara medveten om.

Det är viktigt att veta att privatpersoner i alla åldrar, människor med olika bakgrund och inom olika yrkesområden alla kan hamna i en situation när man behöver låna pengar snabbt.

Vi har som sagt valt att fokusera på att jämföra olika långivare till dig som kan ha svårt att få låna pengar hos en vanlig bank. Trots detta är det viktigt att veta om att det finns många olika typer av lån där olika lån är avsedda särskilt för vissa områden.

 

Låna pengar, du hittar bästa långivare på vår topplista.
Låna pengar, på banktoppen.se hittar du bästa långivare.
Låna pengar, men vilka olika typer av lån finns det?

Idag finns det många olika lånetyper på marknaden där några av de vanligaste är:

Privatlån. Som namnet säger så är det en privatperson detta lån avser. Lånet är utan säkerhet och är avsett för konsumtion.

Ett privatlåns storlek varierar mellan 5000kr-500.000kr. Återbetalning av lånet sker månadsvis genom s.k amorteringar.

Tillkommer till lånet gör den ränta som banken kan erbjuda dig och ev. uppläggningsavgift och aviseringsavgift.

Lånet är dyrare än tex. ett bostadslån då lånet som sagt sker utan säkerhet eller pant. Lånet kallas fortfarande ibland för blancolån även om detta var ett namn som mest användes tidigare.

 

Bostadslån, eller som det idag oftast kallas för, bolån.

Bostadslån/bolån är för dig som önskar köpa hus, lägenhet eller annan typ av fastighet. Bolån som är nya bör idag helst inte överstiga 85 procent av vad som är bostadens faktiska marknadsvärde, s.k bolånetak.

Denna typ av lån avbetalas månadsvis med amortering och ränta. Ett bostadslån/bolån är bland de mest förmånliga då banken har din bostad som pant.

Finansinspektionen har fr.o.m 1/6-2016 nya krav och regler som gäller vid bostadslån/bolån.

 

Företagslån. Som namnet på lånet nämner så gäller detta lån ditt företag.

Ett företagslån passar perfekt när det gäller en expandering av företaget, inköp av varor och/eller tjänster eller vid en startup av företag.

Lånet brukar också kunna vara förmånligt då du ska kunna sätta vissa saker som företaget äger i pant i samband med ett lån. Här kan man vända sig till vanlig bank, finansbolag eller till Almi företagspartner.

Ett företagslån avbetalas som andra lån med amortering och ränta månadsvis.

 

 

Snabblån. Ett snabblån passar för dig som är i behov av att låna pengar snabbt.

Lånet avser summor mellan ett par tusenlappar upp till max 50000kr. Lånet kan utbetals snabbt, oftast inom 15 minuter upp till inom ett par dagar och kräver inget fysiskt möte hos långivaren.

Ansökningsprocessen sker online och man får svar på direkten via en ansökan.

Räntan är betydligt högre än vid ett vanligt banklån varför det blir än viktigare för dig som ansöker om detta lån att jämföra alla långivares olika erbjudanden. Det är möjligt att få lån beviljat trots betalningsanmärkning hos vissa långivare.

 

Smslån. Ett smslån är ett snabblån som man ansöker om direkt via sin mobil online. Man får svar omgående från långivaren.

Lån är möjligt även vid betalningsanmärkning hos vissa långivare.

Vanliga lånebelopp är oftast mellan 2000kr-10000kr men det finns långivare som erbjuder smslån upp till 30000kr-50000kr.

Räntan är precis som vid snabblån betydligt högre än vid privatlån hos vanlig bank.

Lånet återbetalas precis som andra lån med amortering och ränta.

Lånet kan ha en löptid från så lite som 7 dagar och upp till flera år beroende på lånets storlek.

 

När du har bestämt dig för vilket lån du ska ansöka om!

När du noggrant gått igenom de olika låntyperna som finns på marknaden och du vet vilket typ av lån som passar just dig så är det dags att bestämma vilken långivare du ska ansöka om lån hos.

Som vi redan varit inne på så är det viktigt att du är noggrann med vem eller vilka som du ansöker om lån hos. Vad är det som är viktigt för dig helt enkelt när du ska ansöka om ett lån?

 

Några snabba tips på vägen när du behöver låna pengar!

-Se över hos vilka du får den bästa och lägsta räntan när du behöver låna pengar.

-Gissa inte hur mycket pengar du behöver låna utan var SÄKER på detta.

Som ex. ”Kalle har ansökt om ett lån på 5000kr som han behöver för att laga sin bil. Det visar sig sedan att bilreparationen blev dyrare än vad Kalle trodde och summan för reparationen blev istället 8000kr. Kalle ansöker hos samma långivare med ett lån om ytterligare 3000kr men får nu avslag hos samma långivare då han redan har ett befintligt lån hos dom samt att en ytterligare kreditupplysning även togs på Kalle när han ansökte om ett ytterligare lån”.

Gissa alltså inte summan du behöver låna utan var noggrann i dina beräkningar om hur mycket du faktiskt behöver låna då det kommer hjälp dig i din ansökan om att få ditt lån beviljat.

 

Se även över!

-Hur lång avbetalningstid behöver du ha för att avbetala ditt lån?

-Var selektiv i din ansökan så att du inte skickar ansökningar till allt och alla, detta kommer INTE att hjälpa dig!

-Gör en budget på förhand så att du vet om att du kommer att klara av att avbetala ditt lån.

 

Som avslutning!

Som vi redan har varit inne på men som ytterligare behöver belysas. Människor i alla åldrar, av båda könen, från olika bakgrunder, kulturer, yrkersgrupper och samhällsskick kan alla hamna i en tillfällig situation att man omgående behöver låna pengar. Detta är idag vanligt och absolut ingenting att skämmas för.

Hjälp finns att få, och som alltid när det gäller lån av pengar, var säker på att du verkligen behöver låna pengarna. Låna aldrig till saker som nöjen, restaurangbesök, spel och dobbel eller för andra ej nödvändiga saker.

Har du bestämt dig för att det är ett lån som du ska ansöka om? Jämför de långivare som du kan hitta här på banktoppens topplista för att hitta den långivare som passar just dig och just din plånbok allra bäst, lycka till!