Lån utan ränta

Lån utan ränta är möjligt för vissa korttidslån!

Att få lån utan ränta, är det verkligen möjligt idag?
För korttidslån över 7, 14 eller 30 dagar så är det faktiskt möjligt. Dock lägger de ibland på en mindre fast avgift istället.

En ansökan om lån utan ränta går snabbt och smidigt. Du har oftast pengarna på ditt konto inom några minuter eller senare samma dag. Detta såklart om din lån blir beviljat.

Idag råder en stenhård konkurrens mellan långivarna på marknaden. Långivarna vill såklart att du som kund ska välja just precis deras företag som långivare. Långivarna gör allt för att du ska välja just dom och inga andra.

P.g.a detta så finns det många långivare som också kan erbjuda lån utan ränta över kort tid. Se till att kontrollera att en ev. fast avgift inte överstiger vad räntekostnaden hos någon annan blir.

I dagsläget så finns det flera olika långivare som erbjuder lån utan ränta för lån mellan ett par tusenlappar och upp till max. 25000kr.

 

Viktigt att veta om lån utan ränta

Som låntagare är det viktigt att du inte blandar ihop ett lån utan ränta med att lånet är amorteringsfritt. Detta eftersom lånet fortfarande ska återbetalas till långivaren.

Det är med andra ord alltså kostnaden för lånet under endast en viss period eller ett visst belopp som blir gratis.

Denna form av lånerbjudande är någon som långivarna endast brukar erbjuda till nya kunder. Detta när du som ny kund har fått ditt första lån beviljat hos den specifika långivaren.

Hos de flesta långivare så inkluderas den räntefria perioden in automatiskt i ditt lån.

Vid en ansökan av denna typen av korttidslån så ser du direkt på din ansökan vilken summa av amortering som ska avbetalas. Olika långivare erbjuder olika typer av lånerbjudanden när det gäller lån utan ränta. En fast avgift utöver lånesumman är inte ovanligt.

Långivarnas lånerbjudanden kan skilja sig åt tex genom att lånen är räntefria upp till en viss summa eller räntefria under en viss löptid av lånet.

 

 

Kom även ihåg!

Vid denna typ av korttidslån gäller precis samma regler som vid andra typer av lån. Att du som låntagare fullgör din del av avtalet mot långivaren. Det innebär helt enkelt att du avbetalar ditt lån enligt överenskommelse. Låna enbart om du verkligen behöver lånet och för att lösa en tillfällig ekonomisk krissituation.

Låna aldrig tex. till nöjen eller annat öndigt. Var som sagt säker på att situationen är tillfällig. Var säker på att din ekonomi på sikt också klarar av dina högre utgifter.

Är du på det klara med att din situation är tillfällig och att du klarar av att avbetala ditt lån?I sådana fall så är denna typ av lånerbjudande det bästa du kan hitta.

Välj bland någon av våra långivare i topplistan. Se på topplistan vem eller vilka som erbjuder korta lån utan ränta. Kom även ihåg att denna låntyp är något som många långivare oftast enbart erbjuder dig som kund den första gången som du ansöker om ett korttidslån.

Ta inte för givet att den långivare du önskar ansöka om lån hos erbjuder just lån utan ränta. Gå igenom varje långivares erbjudande och varje långivares hemsida innan du ansöker om lån.

Det är upp till dig som privatperson och som vill ansöka om lån att också ta reda på all fakta vad som verkligen också gäller för varje specifik långivare. Gör din research ordentligt innan du är redo att skicka in din ansökan.

 

 

Gör en månadsbudget
Lån utan ränta, hitta långivare hos banktoppen.se
Lån utan ränta, möjligt hos vissa långivare. Hitta långivare som erbjuder just lån utan ränta hos banktoppen.se

Vi fortsätter tjata om något som vi tycker borde vara en självklarhet för alla men som tyvärr inte är det. Att ha en bra koll på dina intäkter och utgifter varje månad.

Idag finns mängder av bra mallar för månadsbudget att hitta på nätet, och egentligen så behöver det inte ens en gång vara så avancerat.

Du kan installera ett program för detta i din dator eller så tar du enbart ett gammalt hederligt kollegieblock och en penna och du är igång.

 

Utöka dina intäkter

Tänk efter noga, finns det något som du kan göra för att utöka dina intäkter varje månad?

Kanske har du möjlighet att ta extrapass på ditt befintliga jobb? Kanske kan du söka ett extrajobb som kompletterar ditt vanliga arbete?

Under vintern, sätt upp affischer med dina kontaktuppgifter om att du hjälper till att skotta snö. Detsamma gör du under hösten när det är dags att kratta löv och under somrarna gör du samma sak när många behöver hjälp med att klippa gräsmattan.

De flesta människor har faktiskt en hel del saker som man inte använder och som inte kommer till nytta. Det är inte ovanligt att man har en halvt gömd guldgruva i garderoben så ta och titta efter både en och två gånger om du har saker du kan sälja för att utöka din kassa ytterligare.

Som sagt, tänk efter noga. Det finns nästan alltid möjligheter att kunna dryga ut kassan ytterligare varje månad.

 

Minska dina utgifter

Kanske har du redan en väldigt ansträngd ekonomi som gör att du får svårt att minska dina utgifter överhuvudtaget, detta är inte alls ovanligt och då ska du lägga ditt krut på det vid just skrivit om, att försöka utöka dina inkomster.

Dock, så finns det som oftast något eller några saker i ens privatekonomi som faktiskt kan ses som onödiga och som du kanske kan spara in på.

Vanliga exempel på detta kan vara saker som krog och restaurangbesök, rökning och snusning, godis, bil och bensin, fast telefoni, mobilräkningar, taxiresor m.m.

Planera dina inköp vad gäller tex. matvaror. Handla på lågprisbutiker och försök gör en enda stor veckohandling istället för många mindre.

Skriv en matsedel för dig och familjen och försök att hålla dig/er till denna.

Handla varor som frukt- och grönsaker efter gällande säsong då det alltid är ett billigare alternativ än övriga varor.

 

Ta hjälp om du behöver

Det är inte svårt att göra budget men alla är nya med allt någon gång i livet. Känner du att du behöver hjälp så fråga någon du har förtroende för. Fråga tex. en familjemedlem eller god vän som kanske har mera erfarenhet än vad du själv har.

Att ta hjälp för detta är aldrig någonsin något att behöva skämmas för och det är alltid bra att kunna få hjälp med nya ideér och tankar.  En utomstående part kan även se på allt med helt nya ögon och nya infallsvinklar.

 

Jämför långivarnas erbjudanden

Det är som sagt otroligt viktigt för dig som privatperson att jämföra olika långivare på marknaden. Det är inte heller alla långivare som erbjuder lån utan ränta. Det är oftast så att detta är något som dessa långivare lockar med för att få dig som kund.

Det är ofta så att detta är något som erbjuds till dig som ny kund vid ett första lånetillfälle. De är inget som erbjuds om du skulle bli en återkommande kund.

Har du sett över hur mycket pengar du behöver låna? Om du har bestämt dig för en särskild långivare som kan erbjuda dig ett lån utan ränta så är det också viktigt att du sett över hela lånesumman som du faktiskt behöver låna. Var säker på att långivaren också kan erbjuda dig ett lån om just den summan.

Som vi redan har varit inne på så erbjuder vissa långivare dig ett lån utan ränta upp till en särskild summa. Detta innebär att du som låntagare inte alltid kan få ett lån beviljat om den summan du faktiskt skulle behöva låna.

Som exempel, du behöver låna 10.000kr och du har hittat en långivare som kan erjbuda dig lån utan ränta under viss tid. Vad du i själva verket inte kanske kollat upp är att långivaren endast erbjuder lån utan ränta upp till 5000kr för nya kunder.

Vid ett sådant tillfälle så kanske du har ansökt om ett lån redan hos denna långivaren för att direkt få avslag på din ansökan. Samt så har även en kreditupplysning tagits på dig. Gör din research noga. Detta gäller oavsett om det är ett lån utan ränta som du önskar ansöka om eller om det är ett vanligt lån det gäller.