Sälj bitcoin - så gör du!

Sälj bitcoin – så gör du!

Kryptovalutor är verkligen hett just nu. Det talas om det i all världens media och det är något som allt fler småsparare blir intresserade av. Bitcoin är den största av kryptovalutorna och det är många som är nyfikna på hur det går till att köpa och sälja bitcoin. Nedan ska vi gå igenom exakt vad som krävs!

Har man läst på en nyhetssida eller sett en nyhetssändning på TV den senaste tiden så är det svårt att ha undgått att kryptovalutor är mer aktuellt än någonsin.

Dessa elektroniska valutor har gått från att vara ett särintresse till att vara något allt fler blir intresserade av, det gäller både de tunga investerarna och småspararna ute i stugorna. Det är ingen hemlighet att många gjort fina förtjänster på kryptovalutor som bitcoin. Just bitcoin var den första kryptovalutan och den är fortfarande störst.

För att köpa bitcoin och sedan sköta om sina investeringar så behöver man ingen speciell licens eller teknisk pryl. Nej, det är något som endast kräver en telefon eller dator med en internetuppkoppling.

Enkelt att köpa och sälja

För att handla med bitcoin, eller vilken annan kryptovaluta som helst, så behöver du ett konto på en av de portaler som finns där denna handel erbjuds. Det liknar vilken annan handel som helst. Oavsett om det är aktier, andra valutor eller andra värdepapper så behöver du ju vara uppkopplad via en specifik portal.

Väl inne på portalen så känner du snabbt igen dig. Det är samma logik som när du handlar med just aktier till exempel. Du ser ett antal olika kryptovalutor, deras kurs och hur de utvecklat sig över tid. Nästa steg är att välja vilken kryptovaluta du vill handla med, i detta fall bitcoin.

Så vet du när du ska köpa och sälja

Genom att följa hur en valuta utvecklar sig över tid, både i ett längre historiskt perspektiv, men även under den senaste tiden, så kan du se hur den beter sig. Är den känslig för hur marknaden gungar eller är den mer stabil? Har den mest haft uppgångar eller mest nedgångar?

Det är även viktigt att hålla koll på de nyheter som kommer om valutan. Exempelvis så kan olika uttalanden och köp eller sälj påverka hur kursen beter sig. Det är viktigt att ha så mycket information som möjligt så man inte handlar i blindo.

Olika strategier

Det finns två huvudsakliga strategier när man handlar med kryptovaluta. Antingen så satsar man på en valuta som bitcoin, där värdet gått upp över tid. Man har en långsiktig strategi där man inte planerar att sälja inom den närmsta tiden.

Den andra strategin passar bättre de valutor som har många upp och ned gångar. Då investerar man mer kortsiktigt. Man köper när kursen gått ner och säljer när den gått upp.

Det går givetvis att applicera båda strategierna och då ha en del av sitt kapital som baseras på den långsiktiga strategin och en del på den kortsiktiga. Tänk på att den kortsiktiga kräver mer aktivt deltagande från din sida än den andra. Det handlar mycket om hur mycket tid du är villig att investera.