Jämför lån

Jämför lån för att hitta ditt bästa lånerbjudande!

Banktoppen.se jämför lån från mängder av olika långivare som finns på marknaden.
Som låntagare kan det vara svårt och omständigt att veta vilket snabblån som passar just dig och just din plånbok allra bäst. Banktoppen.se har gjort hela jobbet åt dig genom att välja ut de allra bästa snabblånen via vår topplista.

Du ansöker direkt genom att välja någon av långivarnas annonser på topplistan, du slussas direkt vidare till långivarens hemsida där du anger de uppgifter som efterfrågas. Du får svar på din lånansökan omedelbart.

 

När du jämför lån och ska ansöka om lån, tänk först över:

-När du jämför lån så kan man ofta utläsa s.k ränteexempel hos de olika långivarna. Tex ränta mellan 15%-35%. Detta innebär inte automatiskt att du får den lägsta räntenivån i exemplet med ett lån till 15%.

Långivaren ser över din ansökan och tar sedan utifrån din ansökan ställning till vilken räntenivå som de kan erbjuda just dig.

-Vilken summa behöver du låna? Gör en budgetering vad kostnaderna är för det som du behöver låna pengarna till. ”Ex. Din bil har gått sönder och behöver lagas, du har gjort en budget där du tror kostnaden ska vara tex. 5000kr. Det visar sig sedan att den faktiska kostnaden för att laga bilen blir 8000kr”.

Med detta sagt så är det viktigt att ta reda på alla fakta innan du lånar pengar. Gissa inte hur mycket pengar du behöver låna utan dubbelkolla hur mycket du behöver låna och kolla tex med bilmekanikern eller d.y.l på förhand vad den faktiska kostnaden egentligen blir.

 

 

Tänk även på!
Jämför lån, för dig som vill hitta bästa lån och spara pengar.
Jämför lån hos banktoppen.se, det lönar sig!

Ytterligare viktiga saker är att det kan gå bra att låna 5000kr som i räkneexemplet ovan men när det sedan visar sig att dina 5000kr inte räcker till utan du behöver låna 3000kr till så kan långivarna säga nej plus att ytterligare kreditupplysning måste tas.

-När du jämför lån, se över vem eller vilka av långivarna som kan erbjuda dig den bästa och lägsta räntan.

-Hur lång löptid behöver du ha för ditt lån? D.v.s hur lång tid behöver du ha för att kunna avbetala ditt lån på.

-Kom ihåg att en kreditupplysning alltid tas när du ansöker om ett lån. En kreditupplysning kan göras av flera olika kreditupplysningsföretag.

Ofta så kan man se att man kan ansöka om ett lån utan UC. Detta innebär inte att någon kreditupplysning inte tas. UC (Upplysningscentralen) innebär inte kreditupplysning utan UC är Sveriges största företag inom kreditupplysningar.

Om det hos vissa långivare erbjuds lån utan UC så använder sig långivaren helt enkelt av ett annat kreditupplysningsföretag än just UC.

En kreditupplysning görs som sagt alltid när man ansöker om ett lån, oavsett hos vem eller hos vilka långivare man än ansöker om lån hos, detta är idag helt enligt svensk lagstiftning och något som du som kund aldrig kan undvika.

 

 

Jämför lån, men gör alltid en budget

Se över vad du som privatperson har för inkomster och utgifter varje månad. Skriv ner din budget och håll dig kontinuerligt uppdaterad om kostnaderna i din budget. Se över budgeten, se om det finns utgifter som är onödiga och som du kan ta bort helt.

Finns det saker som du inte kan ta bort helt och håller så kan det finnas utgifter som du ändå kan dra ner. För att du ska kunna avbetala ett ev. lån så behöver din budget helt enkelt klara av det.

Samtidigt som du ser över din budget för att dra ner eller helt ta bort ev. kostnader så rekommenderar vi att du ser över om det finns något som du kan göra för att öka dina inkomster varje månad.

 

Var inte rädd för att be om hjälp!

Precis som det finns hjälp att få när det gäller snabblån, smslån och mikrolån så finns det även hjälp att få och att be om för dig när det gäller din budget.

Kanske har du någon i din omgivning som släkt och vänner som kan hjälpa dig om du känner att du är i behov med hjälp med din budget? 

Det är inte svårt att göra budget men som med allt annat i livet så är allting nytt en första gång så tveka inte att be om hjälp om du behöver det.

Idag finns även som sagt mängder av bra budgetmallar för privatekonomi att hitta online. Egentligen så behöver du inte ens en dator eller en budgetmall nedladdad till din dator utan det räcker med en vanlig penna och ett papper.

 

Öka dina intäkter

Det finns nästan alltid något man kan göra för att öka på sina intäkter varje månad. Tänk efter noga, visst har du några färdigheter eller kunskaper som kan öka på dina intäkter varje månad?

 

 

Tips på att öka intäkterna!

-Sälj saker du inte behöver på tex. tradera eller blocket.

-Skotta snö på vintern, kratta löv på hösten, klipp gräsmattor på sommaren.

-Sök andra extrajobb.

-Ta extrapass på ditt befintliga arbete.

-Börja köra bil för Uber (du bör ha egen bil).

-Skaffa en bra kamera och sälj dina bildet hos tex. Shutterstock och IStockphoto.

-Är du duktig på tex. matematik? musik? matlagning? språk? Erbjud dina tjänster som konsult.

-Hyr ut ditt boende m.m

 

Minska dina utgifter

Om du redan har en väldigt ansträngd ekonomi så kan det bli svårt att göra ytterligare besparingar och det blir då självklart punkten ovan som du måste fokusera på, att höja dina intäkter varje månad.

Dock så finns det många saker man kan göra som man inte alltid tänker på, de små utgifterna kan tillsammans bli riktig stora varje månad och än större blir de självklart sett över ett helt år.

 

Tips på att minska utgifterna varje månad!

-Sluta röka/snusa.

-Dra ner på snabbmatshandling, godis, restaurang- och krogbesök.

-Se över bil- och bensinkostnad, åk kollektivt om du kan.

-Veckohandla istället för att handla lite och ofta.

-Gör veckomatsedel, gör matlådor och handla frukt- och grönsaker efter rådande säsong.

-Gör av med fast telefoni, se över dina mobilräkningar.

-Se över ditt avtal för bredband, om du måste ha detta så jämför bredbandsföretag och välj det mest förmånliga.

-Se över dina befintliga lån, räntorna är idag förhandlingsbara hos bankerna. Rörlig ränta lönar sig allra oftast.

-Se över dina försäkringar, jämför försäkringsbolag över de försäkringar du verkligen måste ha, övriga tas bort.

-Se över ditt elavtal, jämför elbolag och byt till det mest förmånliga.

Det allra bästa tipset får du allra sist som en repetition, gör alltid en noggrann och ärlig budget!