Nytt styre, ökar det klyftorna ytterligare? Högre pension för pensionärer?

Att Sverige efter månader av sandlådekastande politiker har en ”ny” regering har nog inte någon klarat av att undgå, men hur kommer den att påverka oss privatpersoner, vår ekonomi och de som behöver låna pengar direkt?

Detta är egentligen en fråga omöjlig att svara på utan man måste som med allt annat jämföras individ för individ. En sak som är säker är att Sverige som land och som ekonomi behöver byggas på att vi är ett land där alla behöver hjälpa till för att se till att Sverige fungerar. Det är omöjligt att bygga ett hållbart ekonomiskt samhälle där många inte arbetar eller vill arbeta. Sveriges ekonomi kommer på sikt inte att klara att de som arbetar även ska försörja alla de som inte kan eller vill arbeta, ett samhälle byggt på dessa premmisser kommer förr eller senare att kraschlanda.

Vad är då lösningen? Ja om det även vore så enkelt så hade frågan redan lösts (får vi hoppas) av våra politiker. Tyvärr så ökar klyftorna i samhället och inte minst p.g.a av sämre ekonomiska förhållanden, bristande utbildning, bidragsfusk som kulturella förhållanden m.m. Här måste man helt enkelt som individ ta personligt ansvar för sig själv och sin familj ihop med att regeringspartierna nu verkligen måste bli tuffare, börja att ställa krav och framförallt öppnar ögonen för den verklighet som många också lever i. Om man fortsätter på samma vis och fortsätter att göra de kardinalfel som man nu gjort år ut och år in så kommer det enbart fortsatt att öka klyftorna i samhället, INTE att minska dom, så att göra om och att göra rätt är vad som gäller.

Lösningar och att handla rätt är inte alltid lätt, tuffa som hårda beslut krävs men man måste VÅGA att ta dessa beslut för att klyftorna i samhället ska minska och inte enbart fortsatt öka. Ett samhällsproblem blir inte mindre eller försvinner inte bara för att man inte törs höja frågan. Man måste våga att säga som det är genom att lägga upp problemen på bordet (även om de inte är mysiga eller gulliga), diskutera och komma till en hållbar lösning. NU MÅSTE det vara slut på att man på svenskt manér hysschar och sopar problemen under mattan enbart för att vi är rädda att trampa någon på tårna, det gör inte problemen mindre verkliga för det utan kommer enbart att öka dom.

Högre pension för pensionärer ska vara en RIKTIG höjning!

För övrigt så läser vi att pensionärer ska få högre pension med någon hundralapp extra i månaden, ett stort jäkla hån är vad detta är. Våra pensionärer och mor som farföräldrar och deras föräldrar i sin tur som har sett till att bygga upp Sverige till vad det är idag betalar högre skatt %-mässigt sätt än vad vi arbetande gör. Oss veterligt så är Sverige det enda land i världen där pensionärer betalar högre skatt än vad arbetande människor gör, vilket jäkla hån!! Gör om och gör rätt även här regeringen, en hundralapp/månad, vad räcker det till? Högre pension med en tusenlapp/månad är vad våra pensionärer ska ha ÅTMINSTONE!

Högre pension för seniorer krävs
Pensionärer som varit med och byggt upp landet ska ha en stor del av kakan av Svensk välfärd.